Hetnoordergeluid@gmail.com

De nieuwe van Eric Jaspers

De lekkerste hits 24/7

Created with Sketch.

Diverse gesprekken inspireerden Eric Jaspers tot het schrijven van ‘Blij’

Eric Jaspers is een man die graag in gesprek gaat met Jan en alleman. Uit deze gesprekken bleek dat bijna iedereen het druk heeft. De opvallende uitspraak “Je moet gewoon doen wat je leuk vindt, dan ben je blij”, bleef hem bij. Die zin inspireerde Eric om het nummer ‘Blij’ te schrijven. Net zoals z’n debuutsingle ‘Als ik droom’ die afgelopen januari werd gelanceerd verschijnt ook z’n nieuwe single bij Rood-Hit-Blauw.

De muziekstijl van ‘Blij’ omschrijft Eric als middle of the road muziek. De afgelopen zomer luisterde hij vaak naar muziek van Johnny Cash. ‘Het is gewoon heerlijke muziek om van te genieten, zeker op een mooie zomeravond in de tuin met een kacheltje aan. Ik voel me op die momenten ook echt blij. Dat is eigenlijk ook de reden dat ik een country-achtig lied heb geproduceerd’, verklapt Eric.

Produceren van liedjes is iets dat hij graag doet. Inmiddels heeft hij een visitekaartje afgegeven waarbij hij z’n kwalteiten heeft geëtaleerd. ‘Mijn doel is eigenlijk om voor meer artiesten te produceren. Het toevoegen van live instrumenten maakt de productie completer. Toevallig ben ik nu bezig met een project voor muziekdocent Arno Maas. Ik liep hem toevallig tegen het lijf en kwam met hem in gesprek. Hij vertelde dat hij als hobby filmen en muziek had. Ondertussen heeft hij de beelden geschoten van mijn clip  en ben ik voor hem muziek aan het produceren. Arno heeft het script en de sketches voor de clip bedacht. De opnames vonden plaats bij het moderne feestcafé T-Jesters in Bergeijk’ en in de cacaofabriek in Helmond, aldus Jaspers.