Hetnoordergeluid@gmail.com
duo Espada

Uitsmijter tijdens optredens wordt nieuwe single voor duo Espada

Duo Espada komt met nieuwe single “Je zegt ‘t wel, maar je doet het niet”. Dit nummer zingen zij al jaren als uitsmijter tijdens optredens. Het is een oud nummer wat Siska & The Nightbirds ooit hebben opgenomen. Bij elk optreden wat Duo Espada doen zingen zij dit nummer, en zien dan hoe jong en oud dit mee zingt. Reden genoeg om dit opnieuw op te nemen.

Duo Espada bestaat uit Siska & Henk. Samen speelden ze sinds 1981 in het dans en stemmingsorkest Espada. Al als klein meisje wist Siska dat ze zangeres wilde worden. Toen ze 15 jaar werd, kreeg ze van jaar broer een gitaar en nam les. Al gauw begon Siska haar eigen nummers te schrijven. Henk is vanaf 1979 bij Espada betrokken, is begonnen als drummer/zanger, en samen met Siska treden ze nu op als Duo Espada. Samen maken ze als Duo Espada hun eigen nummers, waarvan de teksten en muziek word geschreven door Siska. Enkele voorbeelden zijn , “Zo’n verlangen” , “Duizend keer” , “Eens”, “Je zit in m’n hoofd “. Tijdens onze optredens brengen we zowel oude evenals nieuwe nummers van Duo Espada ten gehore.

“Je zegt ’t wel, maar je doet ’t niet” is destijds opgenomen in de legendarische Telstar Studio van Johnny Hoes. Nu, precies 35 jaar later, heeft hit producer Martin Sterken het lied nieuw leven ingeblazen met een fris arrangement en een volledig nieuwe productie omtrent deze hitsingle!

Duo Espada zijn te vinden op vele podia in ons land waar ze nog steeds de hits zingen en als uitsmijter natuurlijk ook de nieuwe versie van “Je zegt ’t wel, maar je doet ’t niet” Met nog de herkenbare woorden van de originele uitvoering. Natuurlijk houdt het origineel zijn charmes, maar met deze single maakt Duo Espada het lied weer klaar voor de komende jaren