Hetnoordergeluid@gmail.com
Paul Sterkenburg.

Paul Sterkenburg
Biografie:
Paul Sterkenburg, de nu 53 jarige zanger uit Ede, weet met zijn stem en zijn gevoelige teksten iedereen in verroering te brengen! Paul Sterkenburg heeft het uiterlijk van een stoere, ruige kerel (al heeft hij zijn lange staart inmiddels afgeknipt), maar niets is minder waar. Onder dat ruige, getatoeëerde schild schuilt namelijk een hart van goud.
Paul Sterkenburg werd geboren op 22 oktober 1966, in het Juliana ziekenhuis te Ede. Muziek stond al op zeer jonge leeftijd hoog in zijn vaandel. Zijn ouders, Wout & Ditje, hadden een orgel aangeschaft, waarop Paul Sterkenburg zich heerlijk uit kon leven. Deze uitlaatklep is later uitgegroeid tot het zelf componeren, teksten schrijven en zingen.
In 1996 beproefde Paul Sterkenburg samen met het bekende producersduo Riny Schreijenberg & Emile Hartkamp zijn eerste geluk met de release van zijn debuutsingle ‘NIEMAND ZOALS JIJ’. Dat werd een aardig succes!
Na diverse televisie optredens, ruime radio aandacht, notering in de tip 10 van de RABO Top 40, notering (nummer 2) in de vaderlandse top 15 van Radio Noordzee, etc, kwam de vrolijke opvolger ‘DESIREE’. Een jaar later kwam het gevoelige ‘GOUDEN DRAAD’. Met beide liedjes heeft Paul Sterkenburg ook ruimschoots radio aandacht genoten. En toen werd het even stil!
In 2001 kwam Paul Sterkenburg terug met zijn single ‘TEGEN GEWELD’. Paul Sterkenburg schreef een nieuwe, Nederlandstalige tekst op de bekende hit ‘What’s up’ van de 4 Non Blondes. Omringd door nieuwe mensen, nieuwe platenmaatschappij, ging hij vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Maar helaas, het nummer kreeg niet de aandacht die het verdiende. Het is nu 2019 en Paul Sterkenburg laat weer van zich horen met zijn protestlied ‘NEDERLAND IS ZIEK’. Wederom zijn tekst & muziek van zijn eigen hand!

Men wees gewaarschuwd; Paul Sterkenburg is een echte doorzetter, ’n Nederpop Talent… ’n Talent die een vaste plaats in ons muziekwereldje verdient!!!